MARDİN / ARTUKLU - Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Okulumuz sekizinci sınıf öğrencilerine Rehberlik ve Araştıma Merkezi tarafından görevleendirilen Rehber Öğretmenler tarafından sunum yapıldı

Kas

Cumhuriyetimizin 10.yılında ,21 Kasım stadyumunda öğrencilerimiz kendi guruplarında kız ve erkek olara 100 metre koşuda birinci gelmişleridir.

Kas

Mardin Artuklu Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyetimizin 100.yıl sergisine katılım sağladık

Kas

Bugün ;millet olarak varlığımızın teminatı, bağımsızlığımız ve kişisel özgürlüklerimizin temelini oluşturan en önemli hazinemiz cumhuriyetimizin , 100.yılını kutlamak için bir aradayız.

Cumhuriyet tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin gürleyen sesidir.

19 Mayıs 1919 da Mustafa Kemal  Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan,Anadolu’yu  büyük bir coşku ,cesaret ve inançla saran bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bu kutlu yürüyüşü 100 yıldır aynı kararlılıkla devam etmektedir.

İşte o inanç ki içimizde yangına dönüşmüş o büyük ateş daima kalplerimizde yanacak, çağa ayak uydurmaya çalışan sevgili çocuk ve gençlerin yol göstericisi olacaktır.

Bizlere ,nefes alabildiğimiz bu toprakları armağan eden Atatürk ve silah arkadaşlarına, ülkemizin gelişmesine katkılarınısunmuş,bu topraklarda cumhuriyetimizin ve devrimlerimizin  ilelebet yaşamasına çalışmış,yaşamlarını feda etmiş tüm değerli insanlara minnet ve şükranlarım ilecumhuriyete, cumhuriyeti de o büyük öngörünün kahramanı Atatürk’e borçlu bir öğretmen olarak  yetişecek yeni neslin elimizdeki bayrağı daha nice 100 yıllara taşıyacağını dileyerek hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

7 ve 8.sınıflarımıza ilk Deneme Sınavını gerçekleştirdik

Ekm

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" ünvanının verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü andık.

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdikleri onurlu duruşun,hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve  Demokrasi Zaferinin 7. Yıl dönümü vesilesiyle şehitlerimizi yâd ettik,gazilerimizi minnet ve şükranla andık.

Ekm

(HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ )

(4 EKİM)

Sevgili Arkadaşlar!

Hayvanların, insan yaşamında büyük önemi vardır

Her canlının, doğadaki dengenin korunmasında bir rolü vardır Soyları bilinçsizce tüketilen canlılardan sonra, doğada büyük sorunlar yaşanmaya başlamıştır Artık günümüzde, nesilleri tükenmekte olan hayvanları korumak için büyük gayretler gösterilmektedir

Sevgili arkadaşlar!

Hayvanlara işkence yapmak bir insanlık suçudur Zor durumda kalmış hayvanlara mutlaka yardım etmeliyiz

Hayvanları Koruma Günü’nün amacı; hayvanlara karşı sevgi ve merhamet duyguları uyandırmak, onları korumak ve haklarına saygı duyulmasını sağlamaktır

Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir

HAYVANLARIN KORUNMASİ İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

1- Zor durumda kalmış hayvanları koruyalım. Onların bakımına yardımcı olalım.

2- Bakımını üstlendiğimiz hayvanların yiyeceklerini, içeceklerini düzenli verelim. Aşılarını zamanında yaptıralım.

3- Hayvanlara eziyet edilmesi insanlıkla bağdaşmaz. Öte yandan bu davranış yasalarımıza göre suçtur. Bu suçu işleyenleri uyaralım.

4- Kuşların, karıncaların yuvalarını bozmayalım. Yumurtalarını almayalım. Hayvanların avlamayalım.

5- Hayvanları korkutmayalım, ürkütmeyelim. Onlara şakadan da olsa eziyet etmeyelim.

6- Bakamayacağımız hayvanları eve almayalım. Biz almazsak belki bakabilecek biri alır.

7- Yiyecek artıklarımızdan hayvanların yiyebileceği yemekleri, çöplüğe atacağımıza uygun bir kap içinde yakınımızda bulunan hayvanlara verelim. Sokaklarda onlar için temiz içme suyu bulunduralım.

8- Sapanla kuş avlamayalım. Avlamak isteyenlere engel olalım.

Ekm

Okulumuzda Belirli Gün ve Haftalar kapsamında Ahilik Kültürü Haftası (8-12 Ekim) Kutlama Programı yapıldı.

Ekm

13 Ekim günü,  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun onayı ile 1989 yılından itibaren Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü olarak belirlenmiştir.Afetlerde risk azaltımı, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavramdır. Tehlikelere maruz kalmanın, incinebilirlik/kırılganlık nedenlerinin azaltılması, yerleşim yerlerinin ve çevrenin yönetimi, olaylara hazırlık ve erken uyarı sistemleri geliştirilmesi gibi uygulamalar afetlerde risk azaltımı çalışmaları arasında yer almaktadır.
        Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir.

Ekm

"(Rasûlüm!) Biz Sen'i ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (el-Enbiyâ, 107)

"(Rasûlüm!) De ki: Eğer Allâh'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allâh da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allâh son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir." (Âl-i İmrân, 31)

Efendimizin dünyaya gelişinin yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu haftada meslek dersi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programı gerçekleştirdik. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda coşkulu bir şekilde İlköğretim Haftası kutlandı.

Ekm

Okulumuzun isim tabelasını ve sınıf isimliklerini yeniledik.

Ekm

Öğrencilerimiz okula gelmeden ders kitapları masalarında hazır hale getirilmiştir.

Hazır hale getirilen kitaplar öğrencilerimize teslim edilöiştir.

Ekm

Okulların açıldığı ilk haftada yeni gelen beşinci sınıf öğrencilerimize oryantasyon çalışmaları yapıldı