MARDİN / ARTUKLU - Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu

KULUN/KURUMUN TARİHÇESİ:

Okul, arsa ve bahçesi 1200 metrekaredir. Daha önceleri mezarlık olan okul arsası sonradan mezarlıklar kaldırılarak yeşil saha haline getirilmiştir. Bu civarda okul bulunmaması nedeniyle semt sakinlerinin okul isteği, zamanın valisi Sayın İlhami ERTEM tarafından dikkate alınmış, bu yeşil saha Belediyeden bedelsiz olarak alınmış ve "İLKOKULLAR YAPTIRMA DERNEĞİ" adı altında bir dernek kurulmuştur. Kısa bir zamanda hamiyetli vatandaşlardan 50.000 TL. toplanarak kurulan bu derneğe aktarılmıştır. Bilahare Milli Eğitim Bakanlığı bu derneğe büyük miktarda maddi yardımda bulunmuştur. Bunun üzerine harekete geçen zamanın Valisi İlhami ERTEM (Eski Milli Eğitim Bakanı) büyük bir kalabalık huzurunda okulumuzun temelini 1956 yılında atmıştır. Müteahhidi Midyat'lı Yusuf TURGUT'tur. İnşaat 3 (Üç) yıl devam etmiş ve okulumuz 1959 yılında Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Okul inşaatı 225.228 Lira 74 kuruşa mal olmuştur.

Okulun ilk Müdürü Sayın Tevfik ORAL'dır. O yıl 10 öğretmeni ve 350 öğrencisi vardı. Kurulu halinde olan bu okulun kıymetli Müdürü Tevfik ORAL birçok eksikliği tamamlayarak ilköğretim Müdürlüğü'nün Okul Müdürlüğünden ayrılması (her iki müdürlüğe bakması ) nedeniyle 12.07.1962 yılında bu görevinden ayrılarak yeni görevine (İlköğretim Müdürlüğü) başlamıştır. Okul Müdürlüğüne Beşir GÜRCÜOĞLU atanmış ve görevine başlamıştır. Sayın Beşir GÜRCÜOĞLU eksik kalan işlerin takipçisi olmuş ve başarılı çalışmalarda bulunmuştur. 05.01.1972 tarihinde kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır. Bundan sonra okul Müdürlüğü'ne Merkez Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Galip AYBAR atanmıştır. Galip AYBAR 17.02.1972 tarihinde görevine başlamış, 08.08.1983 tarihinde kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır. 09.02.1984 yılında aynı okul öğretmeni Nermin ERDOĞAN okul müdürlüğüne atanmıştır.

1983-1984 öğretim yılında okulun tümü bakım ve onarıma alınmış, yeni sıhhi tesisat ve arka tarafta bir ambar yaptırılmıştır. Okul kütüphaneye kavuşturulmuştur. 01.10.1985 tarihinde Okul Md. Sayın Nermin ERDOĞAN kendi isteği üzerine İstanbul iline atanmış ve okulumuzdaki görevinden ayrılmıştır. 31.07.1986 tarihinde Okul Müdürlüğüne Merkez Atatürk İlkokulu Md.Yardımcısı Mehmet ELDEM atanmış ve görevine başlamıştır. Mehmet ELDEM 28.10.1998 tarihinde İl Milli Eğitim Şb.Müdürlüğüne atanmıştır. Ayrılış tarihinden itibaren okulumuz Md.vekaletini Md.Yrd.Salim SARAÇOĞLU yürütmüştür. 04.11.2003 tarihinde okulumuz Müdürlüğüne Merkez Kabala Kayacan İlköğretim okulu Md.Turan ATEŞ atanmıştır. Okul Md.Turan ATEŞ 15.09.2005 tarihinde Van ili Bahçesaray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmış ve okulumuzdan ayrılmıştır. 08.03.2006 tarihinde M.Selim MUNGAN Müdür olarak atanmış ve göreve başlamıştır. Okul Md. M.Selim MUNGAN kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır. Aynı tarihten itibaren Okul Müdür vekaletini Okul Md.Yrd.Aydın YAZGAN yürütmektedir.Okul Müdür vekili Aydın YAZGAN 2008 temmuz ayında emekliye ayrılmıştır.Okul müdür vekalet görevini Salim SARAÇOĞLU yürütmüştür.Okulumuz kademeli olarak İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştür.2019-2020 Eğitim -Öğretim yılı Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu olarak devam etmiştir.Okulumuz şu tasfiye edildiği için Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Eğitim Öğretim görülmektedir.Okulumuzun bünyesinde Anasıfı  bulunmaktadır.2019 tarihinde Aytaç BİNGÜL okul müdürü olarak atanmıştır.

2019-2020 öğretim yılında okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 11 öğretmen, 1 Yardımcı Hizmetli, 1 Sürekli İşçi görev yapmaktadır. Okulumuzda 128 öğrenci öğrenim görmektedir.

Yayın: 25.05.2020 - Güncelleme: 18.12.2023 13:26 - Görüntülenme: 598